Google translate

VESTI HEALTHMEDIC BOLNICE

Laparoskopske operacije

Otkrijte prednosti laparoskopskih operacija – manje ožiljaka, brži oporavak i manje komplikacija. Saznajte više o ovoj inovativnoj proceduri.

OKTOBAR – mesec borbe protiv raka dojke

🎗Oktobar se, kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, obeležava u zemljama širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na učestalost ove bolesti i podigla svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja; kao i o mogućnostima pravovremenog lečenja,a sve radi smanjenja smrtnosti i unapređenja kvaliteta života obolelih žena

Holicistektomija – operacija žučne kese

Predstavlja hiruško uklanjanje žučne kese. Operacija se izvodi zbog stvaranja kamenja koji dovode do bolova ili infekcije. Žučna kesa nije neophodna za zdravo varenje. Nakon njenog uklanjanja žuč se i dalje normalno stvara u jetri i konstatno izlučuje u tanko crevo.

Hernija

Hernija predstavlja defekt, slabost u u trbušnom zidu kada okolno masno tkivo ili organ biva istisnut van trbušne duplje. Kila se sastoji od kilne kese (koju predstavlja proširena fascija, bukvalno kao kesa) i kilnog sadržaja u kojoj se nalazi okolno masno tkivno ili neki od organa trbušne duplje, vijuge creva, želudac.

Hernija po nastanku može biti urođena i stečena. Ukoliko je vidljiva spolja, radi se o spoljašnjoj kili a ukoliko se nalazi u unutrašnjosti trbuha govorimo o unutrašnjoj kili.

Prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke

Televizijska ekipa RTV1 emisije Novosadske razglednice gostovala je u Health Medic poliklinici i tom prilikom razgovarala sa Prof. dr Draganom Bogdanović Stojanović na temu prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke.